Chatbotjaink

Toborzó chatbot

WHC Kft.: Chat Norris

Ügyfelünk – mely Magyarországon egy dinamikusan fejlődő HR szolgáltató cég – szeretett volna egy újabb kommunikációs csatornát kiépíteni a potenciális jelöltek eléréséhez. Olyan megoldást kerestek, amely segíti a jelentkezőket abban, hogy a meghirdetett állásokra jelentkezzenek, vagy minden eddiginél könnyebben bejussanak adatbázisukba.

Toborzó Chatbot

Euronics: EuroNiki

Ügyfelünk, az Audi Hungaria Zrt. egy könnyen használható, időtakarékos megoldást keresett, amely nem csak megkönnyíti az alkalmazottak számára, hogy azonnali hozzáférést kapjanak a HR-rel kapcsolatos információkhoz és dokumentumokhoz, hanem támogatja a HR-es kollégák munkáját is.

Toborzó chatbot

Knorr-Bremse - Knorrbert

Megbízónk új kommunikációs csatornát kívánt bevezetni, hogy elérje azokat, akik érdeklődnek a cég által kínált karrierlehetőségek iránt. 

Chatbotunk, Knorrbert segítségével a felhasználók immár számos pozícióra nyújthatják be pályázatukat és ütemezhetik az interjúkat saját időbeosztásuk szerint

Belső kommunikációs chatbot

PannonJob

A PannonJob egy országhatárokon átívelő projekttel fordult hozzánk, melynek fő szempontja a külföldről érkező munkavállalók munkába állásának elősegítése, továbbá az eközben felmerülő nyelvi nehézségek áthidalása volt.

Ügyfélszolgálati chatbot

E.ON - Boti

Az E.ON-nak számos megkeresése érkezett közösségi média csatornáin, és minden ügyfelét késedelem nélkül akarta kezelni. Ebben van segítségükre Boti, mely nem csupán a kommunikációt automatizálta, de az ügyfélszolgálat tehermentesítésével növelni tudta a konverziós rátát is.

Ügyfélszolgálati chatbot

PlamzaPont - PlazmaPanni

A PlazmaPont egy olyan ügyfélszolgálati megoldást keresett, amely azon túl, hogy csökkenti az ügyfélszolgálatra nehezedő terheket, komplex tájékoztatást tesz lehetővé ügyfeleinek mind plazmaadásra kijelölt helyszínekről, mind az irodák elérhetőségeiről.

Belső kommunikációs chatbot

SMR - Chatelina

Chatbotunk, Chatelina tervezésénél fő szempontnak tartottuk egy innovatív, belső kommunikációs csatorna létrehozását, mely automatizáltan kezeli a cég alkalmazottak felé történő hivatalos kommunikációját, továbbá elősegíti a HR folyamatokat.

Beszéljünk!

Minden adatot bizalmasan kezelünk, harmadik fél számára nem adunk ki.  A megkeresést követő 24 órán belül felvesszük Veled a kapcsolatot.

HiGeniusz

Péter

Chatbot Szakértő