Mi az a chatbot?

A CHATBOTOK EREJE

 2022. szeptember 20. | Szabó Máté

A chatbotok használatának egyre szélesebb körben történő elterjedését tapasztaljuk napjainkban.

Egyre több vállalati szervezet használja belső folyamataik automatizálására vagy az ügyfélélmény egyes aspektusainak javítására.

Kevésbé támaszkodva a humán erőforrásra -legyen szó kisebb vállalkozásról, vagy multinacionális cégről- azonnali hatékonyságnövekedés mellett jelentős költségmegtakarítást érünk el chatbotjainkkal.

A CHATBOTOKRÓL

A chatbot-rendszer társalgási mesterséges intelligencia (AI) technológiát használ annak érdekében, hogy egy előre meghatározott nyelven szimuláljon egy beszélgetést a felhasználóval olyan üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, mint a Facebook, Viber vagy a weboldalakon elérhető webchat.

Szabályalapú nyelvi formákat követünk az élő csevegési funkciók végrehajtásához, válaszul a valós idejű felhasználói interakciókra.

MIÉRT FONTOSAK?

Chatbotjainkat a humán erőforrás és az online rendszerek közötti interakció egyik legfejlettebb és legígéretesebb megnyilvánulásaként definiáljuk. 

Egyfajta digitális asszisztensként leegyszerűsítik az emberek és a vállalatok közötti interakciót, javítva az ügyfelek élményét. Ugyanakkor új lehetőségeket kínálunk a vállalatoknak az ügyfelek interakciós folyamatainak egyszerűsítésére a hatékonyság érdekében, ami már az együttműködés első pillanatától csökkenti a költségeket.

Kevesebb emberi beavatkozással javítjuk és bevonjuk az ügyfelek adott pillanatban elérhető interakcióit. Ezáltal megszüntetjük az ügyfélszolgálat előtti akadályokat, amelyek akkor fordulhatnak elő, ha a megnövekedett érdeklődés meghaladja az aktuális erőforrásokat. A hatékony megoldást erre a problémára a nap 24 órájában elérhető automatizált rendszereink biztosítják.

A várakozás helyett a felhasználók valós időben választ kaphatnak kérdéseikre, a kevesebb várakozási idő és az azonnali pontos válaszadás lehetősége pedig nagyban befolyásolja az ügyfelek márkaélményét.

Az ügyfélélmény javítására törekvő vállalatok számára az egyszerű kérdések megválaszolására szolgáló chatbotok hozzáadása javíthatja az elégedettséget, egyszerűsítheti a felhasználók útját és ügyfélközpontú támogatást nyújthat.

KI ALKALMAZZA NAPJAINKBAN?

Míg az elmúlt időszakban a chatbotok az online kiskereskedelmi területeken az ügyfélszolgálat egyszerűsítésére szolgáló eszközökké váltak, napjainkban széles körben elterjedtek olyan iparágakban is, mint a pénzügy, az egészségügy és a biztosítás. 

Emellett fontosnak tartjuk kiemelni a belső vállalati kommunikáció automatizálására készült megoldásainkat, mellyel gyors és hatékony kommunikációs platformot biztosítunk a munkavállalók és a munkáltatók között.

A chatbotok olyan digitális asszisztensek, amelyek célja az üzleti hatékonyság javítása a rutin támogatási feladatok automatizálásával.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Új technológiák és kihívások

Az olyan csevegőrobotokat, mint a GPT, nagy mennyiségű adat és..

ChatGPT - Így tanul tőlünk

A ChatGPT a GPT-3 adaptált modellje, amely nem kizárólag felügyelet nélküli..

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...