ChatGPT I.

Bevezető – OpenAI

 2023. január 15. | Szabó Máté

Az OpenAI egy nonprofit AI kutató intézet, amelyet 2016ban alapítottak a mesterséges intelligencia fejlesztésére. A célja, hogy elősegítse a mesterséges intelligencia biztonságos alkalmazását, és elősegítse az egyenlő előnyök elérését az AI innovációkban. Együttműködik a tudományos közösséggel, technológiai és üzleti partnerekkel, hogy elérje céljait. Továbbá célja, hogy olyan technológiákat hozzon létre, amelyek képesek kihasználni az AI előnyeit, és segítsenek a biztonságosabb alkalmazások fejlesztésében.

A kifejlesztett algoritmusokat használják a játékok, a robotika, az automatizálás és a szövegfeldolgozás területén több, mint 200 kutatóval, fejlesztővel és mérnökkel karöltve. 

A kutatók azt is célul tűzték ki, hogy felhasználóbarát mesterséges intelligencia algoritmusokat fejlesszenek, amelyek segítenek jobb megoldásokat találni a felhasználók probmáira. Folyamatosan fejlesztik a mesterséges intelligencia algoritmusokat, és kutatásokat végez a mesterséges intelligencia alkalmazásának különböző területein.

chatgpt

ChatGPT

A ChatGPT olyan intelligens chatbot, mely OpenAI által fejlesztett értelemezőmodelleket használ, hogy automatizálja a felhasználókkal való folyamatos kapcsolatot, és gyorsan kezelje azokat az információkat, amelyek bevitelre kerülnek.

Az emberek egyre többet hallanak a ChatGPTről, mely egy intelligens chatbot, segít különféle feladatok elvégzésében. Segít nekünk a válaszok megtalálásában, és segít megérteni a feladatokat is, mely nagy segítség lehet a hétköznapi feladatok megoldásában. 

Az intelligens chatbotok segítségével könnyebbé válik a kérdések és probmák megválaszolása, webhelyek keresésére, rendszerek felügyeletére, adatok előkészítésére, stb. Ezen felül a ChatGPT segít a felhasználóknak, hogy a legjobb válaszokat találják meg a különféle helyzetekhez. 

Új technológiák és kihívások

Az olyan csevegőrobotokat, mint a GPT, nagy mennyiségű adat és számítási technikák hajtják, hogy előrejelzéseket készítsenek a szavak értelmes összefűzésével kapcsolatban. Nemcsak hatalmas mennyiségű szókincshez és információhoz nyúlnak hozzá, hanem a szavakat kontextusában is megértik. Ez segít nekik utánozni a beszédmintákat, miközben enciklopédikus ismereteket továbbítanak. 

Más technológiai cégek, mint például a Google és a Meta, kifejlesztették saját nagy nyelvi modelleszközeiket, amelyek olyan programokat használnak, amelyek reagálnak az emberi felszólításokra, és kifinomult válaszokat dolgoznak ki. Az Open AI egy forradalmi lépéssel egy olyan felhasználói felületet is létrehozott, amely lehetővé teszi a nagyközönség számára, hogy közvetlenül kísérletezzen vele. 

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Jogilag kié a létrehozott tartalom?

Szellemi tulajdon szemszögéből nézve, ha a forrásanyagot..

ChatGPT - Így tanul tőlünk

A ChatGPT a GPT-3 adaptált modellje, amely nem kizárólag..

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...