HR kooperáció

BEVEZETŐ

 2022. november 10. | Szabó Máté

A humánerőforrás és az automatizálás tökéletes kombináció lehet a modern HR számára, tekintettel munkájuk kihívásokkal teli természetére. Manapság a HR-munkatársak nem csak a toborzással foglalkoznak; inkább átalakultak alkalmazotti élménytervezőkké, márkaépítőkké, kommunikátorokká, a változásmenedzsment katalizátoraivá stb. 

A chatbotok az új korszak megoldása a HR számára. A robotok leegyszerűsíthetik és automatizálhatják az ismétlődő folyamatokat, hogy időt szabadíthassanak fel a HR-esek számára a magas hozzáadott értékű tevékenységekhez, a válaszadási arány és a várakozási idők javításával feljavítsák a belső szolgáltatásokat, vagy ötleteket találjanak a vállalatok innovatívabbá tételére.

Miért a HR chatbotok?

Az álláspályázók konverziós százalékát az határozza meg, hogy a karrierwebhely látogatói közül hány potenciális jelölt kerül be a Jelölttámogató Rendszer (ATS)-be vagy CRM-be. 

A HR Chatbot javíthatja a konverziós arányt azáltal, hogy valós időben gyűjti az állásra jelentkezők adatait, és frissíti az ATS adatait későbbi felhasználás céljából.

Többek között a HR-eseknek is kapcsolatba kell lépniük az álláskeresőkkel, és tisztázni kell a felmerülő kérdéseiket a munkakör leírásával, a munkakultúrával, a szakértelemmel stb. kapcsolatban. 

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulási képességekkel a chatbotok megtaníthatók a GYIK kezelésére, és időt takarítanak meg azáltal, hogy mindent elérhetővé tesznek egy helyen.

A HR chatbot kihívásainak leküzdése

A toborzásban használt chatbotok automatizálhatják a jelöltek szűrését, minősíthetik őket, interjúkat ütemezhetnek, és kezelhetik a jelöltek és a felvételi menedzserek toborzási életciklusát. 

A mesterséges intelligencia (AI) chatbotjai képesek megérteni a beszélgetés szemantikáját, és észlelni tudják a spamküldőket vagy a nem minősített jelölteket, ezáltal jelentős mennyiségű időt takaríthatnak meg a toborzóknak.

A HR részlegnek nehéz az összes alkalmazotti kérést egy időbeosztással kezelni, és megtervezni a karrierlépcsők előrehaladását. A kiváló vállalati kultúra fenntartásához a HR-eseknek mindent meg kell tenniük, hogy workshopokat, készségfejlesztő kezdeményezéseket tartsanak, és legalább motiválják alkalmazottaikat céljaik elérésére és a megtartás javítására.

A chatbot segíthet információk lekérésében az alkalmazotti adatbázisból, vagyonkezelésben és változáskezelésben, így az alkalmazottak minden adatot akkor kapnak meg, amikor szükségük van rá.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Új technológiák és kihívások

Az olyan csevegőrobotokat, mint a GPT, nagy mennyiségű adat és..

ChatGPT - Így tanul tőlünk

A ChatGPT a GPT-3 adaptált modellje, amely nem kizárólag felügyelet nélküli..

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...