DALL-E 3: Képgenerátor a ChatGPT-től

Bevezető

 2023. október 18. | Szabó Máté

Az OpenAI hivatalosan is bejelentette a DALL·E 3-at, egy modern, natívan ChatGPT-re épülő szöveg-képrendszert, amely a chatbottal való beszélgetéssel grafikát generál. A ChatGPT Plus és a ChatGPT Enterprise ügyfelek számára 2023 októberében vált elérhetővé.

Milyen újításokat hoz a DALL-E 3?

Összegyűjtöttük az OpenAI közleményében megosztott összes információt a DALL-E legújabb verziójáról:

Egyszerű képgenerálás – a DALL-E 3 lehetővé teszi a ChatGPT chatfelületének használatát a generált képek javításához. Ez azt jelenti, hogy ha nem tetszik az előzőleg általunk generált kép, egyszerűen megkérhetjük a ChatGPT-t, hogy hajtsa végre a kívánt változtatásokat. Ez megszünteti a prompt tervezéssel kapcsolatos bonyolultságot.

Októbertől a DALL-E 3 a ChatGPT-n és API-n keresztül elérhető lesz a Plus vagy Enterprise verzióval rendelkezők számára.

Jelentős javulás minőségben a DALL-E 2-höz képest. Ez egy nagyon homályos kijelentés az OpenAI-tól, amit szintén nehéz mérni, de a tapasztalatok alapján valóban lényeges minőségjavulás tapasztalható.

Vannak ingyenes alternatívák a DALL-E 3-hoz?

Léteznek ingyenes alternatívák vagy hasonló, mesterséges intelligencia-alapú képgeneráló eszközök, ám ezek minősége és képességei (akár pozitív, akár negatív irányba) eltérhetnek a DALL-E 3-tól. Különféle AI-közösségeket, fórumokat és webhelyeket fedezhetünk fel a lehetséges alternatívák megtalálásához. A Leonardo AI egy figyelemreméltó képgenerátor alternatíva lehet, mely képességeit érdemes kipróbálni.

Legálisan használhatók az itt generált képek?

A generált képek alapesetben nem rendelkeznek szerzői joggal, ám ezek használata előtt kérjük minden esetben ellenőrizd a platform feltételeit, és győződj meg arról, hogy betartod-e az esetleges licenc- vagy használati megállapodásokat. 

Előfordulhat, hogy az OpenAI speciális irányelveket ír elő egyes DALL-E 3 által generált képek használatára vonatkozóan, ezért ezen irányelvek áttekintése segít a képek legális és felelősségteljes használatában.

Hogyan használhatom a DALL-E 3-at képgeneráláshoz?

A DALL-E 3 képgeneráláshoz való használatához OpenAI-n keresztül tudsz hozzáférni a platformhoz. A hozzáférést követően megadható egy szöveges leírás a készíteni kívánt képről, így az AI-modell kiváló minőségű képet generál. A DALL-E 3 különféle területeken használható, például művészetben, tervezésben és a reklámiparban.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Új technológiák és kihívások

Az olyan csevegőrobotokat, mint a GPT, nagy mennyiségű adat és..

ChatGPT - Így tanul tőlünk

A ChatGPT a GPT-3 adaptált modellje, amely nem kizárólag felügyelet nélküli..

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...