Chatbot trendek – 2024

Bevezető

 2024. január 30. | Szabó Máté

2023-ban jelentős és gyors növekedés volt tapasztalható a chatbotok fejlődésében. A mesterséges intelligencia növekvő jelentősége az online értékesítési iparágban, valamint általában az online világban hatalmas hatással volt a jövőbeli trendekre és a virtuális asszisztensek irányvonalára. A vállalatok arra törekednek, hogy felülmúlják egymást azáltal, hogy a legújabb, továbbfejlesztett és leginkább karakterorientált funkciókat építsék be chatbotjaikba.

A meglévő botok már a személyre szabást és az ügyfélélmény javítását szolgálják. Tehát mi várható idén? Mi a chatbotok jövője? Nézzük meg a chatbot iparág 2024-es legnépszerűbb trendjeit.

Forrás: Digital Marketing Community

Chatbotok számokban

Hoztunk néhány kutatáson alapuló statisztikát, amelyek érdekes betekintést nyújthatnak a chatbot-ipar trendjeibe*.

  • A Conversational AI piaci mérete 2025-re várhatóan eléri az 1,3 milliárd USD-t, ami 24%-os CAGR-növekedést jelent ( Cognizant )
  • A vállalkozások több mint 50%-a többet költ évente automatizálásra és botokra, mint a hagyományos mobilalkalmazások fejlesztésére. ( Gartner )
  • Az előrejelzések szerint 2024-re az emberek 80% -a kommunikált már chatbottal. ( Service Bell )
  • A chatbotokból profitáló legfőbb iparágak az ingatlanpiac, az utazás, az oktatás, az egészségügy és a pénzügy. ( Service Bell )
  • A chatbotok akár 50%-ot is megtakaríthatnak az ügyfélszolgálati költségeken. ( Invespcro.com )
*minden statisztikai adat mögött zárójelben jelöltük a forrást, mely angol nyelven íródott.

AI asszisztensek

Mik a chatbot trendek a következő évben?

Most, hogy elemeztük az adatokat, készítsünk néhány chatbot-jóslatot erre az évre. Mire számíthatunk?

A toborzás és a HR folyamatok automatizálása

A toborzást támogató chatbot kiszűri a potenciális jelölteket, beütemezheti őket a céges ütemtervnek megfelelő interjúkra, és megválaszolja a felmerülő kérdéseket. Ezzel felgyorsítja a teljes folyamatot, miközben minden egyes személynek konzisztens választ ad.

A chatbotok belső kommunikációs használatának egyéb módjai:

  • A HR-botok leegyszerűsítik és személyre szabják a folyamatokat, például a toborzást, a betanítást és az alkalmazottak képzését. 
  • Az értékesítési és marketingrobotok automatikusan lefoglalják a találkozókat a naptárban, és kontextus szerinti válaszokat adnak az ügyfelek kérdéseire.
  • A munkahelyi robotok projektmenedzserként használhatók, ezáltal az alkalmazottak kérdéseire azonnali válaszokkal szolgálnak (különösen hasznos funkció ez több ezer oldalas belső szabályzatok esetében).

Fizetés elfogadása chatbotokban

Egyre népszerűbbé válik a fizetési lehetőségek bevezetése chatbotokon keresztül. Ez a tendencia nem csak egyes az iparágakra korlátozódik – bármely webáruház, vagy e-kereskedelmi szervezet újfajta fizetési lehetőségként építheti be kínálatába ezt az új technikát.


A hangrobotok általánossá válnak

A következő évben a hangtechnológia robbanásszerű növekedése várható, amely interaktív és személyre szabott interakciókon keresztül átalakítja a felhasználói élményt. A keresések megközelítőleg 50 százaléka várhatóan hanggal történik majd.

A hangrobotok népszerűségének fő okai a következők:

  • Automatizálás: a robotok dinamikát kölcsönöznek az automatizált kommunikációnak, növelve a felhasználók elkötelezettségét.
  • Személyre szabási lehetőségek: a hangrobotok újfajta személyre szabási lehetőségeket nyitnak meg, például kiválaszthatjuk a társalgáshoz a bot nemét, hangszínét vagy hanglejtését.

A mesterséges intelligencia chatbotjai mindenhol jelen lesznek

Idén várhatóan a mesterséges intelligencia dominál majd, és nem meglepő, hogy miért.

A vállalkozások akár 30%-kal is csökkenthetik ügyfélszolgálati költségeiket, ha beépítik az AI adta lehetőségeket szolgáltatási környezetükbe.

Az elkövetkező években a mesterséges intelligencia várhatóan átalakítja a többcsatornás kapcsolattartó központokat különböző forradalmi trendeken keresztül.

  • Üzleti automatizálás: a chatbotok az egyszerű lekérdezések gyors kezelésével, gyors válaszokkal és az általános ügyfélszolgálat javításával járulnak hozzá az üzleti automatizálásokhoz.
  • Az ügyfelek viselkedésének előrejelzése: az AI által támogatott prediktív elemzés segít a kapcsolattartó központoknak jelezni az ügyfelek szándékait, lehetővé téve számukra, hogy ennek megfelelően módosítsák a stratégiákat, a termékbevezetéseket és a sales folyamatokat.
  • Továbbfejlesztett élmény: a chatbotok az adatgyűjtésen keresztül megértik az interakciók összefüggéseit, ami gyorsabb megoldást és jobb ügyfélélményt eredményez.

Multimodalitás chatbotokban

A közeljövőben a chatbotok sokkal többre lesznek képesek, mint a szöveg megértése. Képesek lesznek információkat kinyerni különféle forrásokból, például videókból, hangokból, képekből és akár kimondott szavakból is, amit multimodalitásnak nevezünk. 

Ez megnyitja az ajtót a lehetőségek széles skálája előtt, ahol a chatbotok még hasznosabbak lesznek. Például segítenek megoldani a fizikai termékekkel kapcsolatos problémákat, ha egyszerűen elemzik a fényképeket, és ezek alapján javaslatokat vagy megoldásokat kínálnak. Ez azt jelenti, hogy a chatbotok egyre inkább mindennapi életünk szerves részévé válnak, és különféle feladatban és kérdésben kényelmes módon segítenek bennünket.


A szerzői jogi vita folytatása

A Generatív mesterséges intelligencia megjelenése óta egyre nagyobb vita folyik a szerzői jogokról. A generatív mesterséges intelligencia lehetővé teszi szoftverek számára, hogy emberszerű szöveget, képeket és hangokat hozzanak létre. Ez kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki a valódi létrehozója ennek a tartalomnak, és kinek van joga a használatára vagy terjesztésére. Egyesek szigorúbb szabályokat szorgalmaznak az eredeti tartalomkészítők jogainak védelme érdekében, míg mások a szerzői jogi törvények rugalmasabbá tételét és a változó időkhöz való igazítását szorgalmazzák.

Kihívások és lehetőségek 2024-ben

A chatbot-architektúra és -tervezés előrehaladása egy olyan jövő felé vezet, ahol az interaktív AI lesz többek között az ügyfélszolgálat alapja. Számos nagy technológiai vállalat már dolgozik fejlett chatbotok és gépi tanulási technológia kifejlesztésén, ami azt mutatja, hogy elkötelezettek a felhasználói élmény javítása iránt.

Összefoglalva, 2024 izgalmas évnek ígérkezik az AI chatbotok számára . Ez a terület új lehetőségeket és kihívásokat tartogat még számunkra, mely egyben gyorsan fejlődik. Bár nem tudunk mindent pontosan megjósolni, egy dolog biztos: az AI jövője már megalapozott.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Új technológiák és kihívások

Az olyan csevegőrobotokat, mint a GPT, nagy mennyiségű adat és..

ChatGPT - Így tanul tőlünk

A ChatGPT a GPT-3 adaptált modellje, amely nem kizárólag felügyelet nélküli..

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...