Generatív AI alapra épült sikersztorik

Bevezető

 Szabó Máté | 2024. május 20. 

Az AI alkalmazása a mindennapi üzleti folyamatokban számos előnnyel jár, a döntéshozataltól kezdve az ügyfélszolgálaton át a sales/ marketing automatizálásig.

Hoztunk néhány olyan eredményes generatív AI alkalmazási példát, melyet éles környezetben sikerrel alkalmaztak már cégek és egyben bemutatunk néhány esettanulmányt – kiemelve, hogy mely területeken hozott előrelépést a mesterséges intelligencia bevezetése.

*A kép a Leonardo AI-al készült. Prompt: Generate a picture from AI.

A fejlesztő cégről:

A Fireflies.ai hang- és meeting elemző szoftvert fejleszt, mely képes elemezni a megbeszéléseket és összefoglaló jegyzeteket, feladatokat készíteni róla (akár hang alapon). Számos módon integrálható, például CRM összekötésre, API kapcsolatra és Google bővítményre is van lehetőség.

“A Fireflies zökkenőmentesen integrálódik a különböző videokonferencia-eszközökkel, hogy minden megbeszélést automatikusan rögzítsen és átírjon.”

Ügyfél oldalról:

Az Aventus Ai Limited geotudományi, multidiszciplináris mérnöki elemzési és prediktív karbantartási modellezési megoldások szolgáltatója. 

A vállalat a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és az IIoT 4.0 erejét hasznosítja, hogy nagy pontosságú megoldásokat kínáljon.

Probléma:

A cég elmondása alapján minden online megbeszélés/ bemutató után jelentős időbe telt az összefoglalók, dokumentumok és feladtok manuális megírása és létrehozása, mely a kiterjedt szervezeti felépítés miatt kezdett átláthatatlanná válni.

Megoldás, tapasztalatok:

A szoftver bevezetését követően az AI által létrehozott jegyzetek, feladatok és dokumentumok rendkívül pontosak és megbízhatóak, illetve olyan apró, de fontos tényeket is tartalmaznak amin könnyen átsiklottak előtte a megbeszélés során. 

A Fireflies segítségével az értekezletek teljes egészét az utólagos elemzések során is átlátják, és az Intelligens keresés funkcióval konkrét kulcsszavakra, feladatokra, műveletelemekre és témákra is kereshetnek .

A fejlesztő cégről:

A Bardeen.ai egy rendkívül kiterjedt integrációs (ChatGPT, Slack, Google, LinkedIn) és AI megoldásokat nyújtó fejlesztő cég, mely leginkább az egyedi folyamatok automatizálásában segít ügyfeleinek. A piac széles spektrumán jelen vannak, mint például toborzás, sales vagy marketing.

Ügyfél oldalról:

A Site Marker egy következő generációs helyszíni adatgyűjtési és építési jelentéskészítő platform, amely lehetővé teszi, hogy a helyszínen, mobileszközön dokumentáljuk az adatokat, percek alatt készítsünk jelentéseket, és valós időben működjünk együtt az érdekelt felekkel, mindezt élő GPS helymeghatározással.

Probléma:

LinkedIn felületen a személyre szabott hideg e-mailek és üzenetek küldése túl időigényes feladat volt, csak ez az egy munkafolyamat körülbelül 15-20 percet vett igénybe személyenként!

Eredmények, tapasztalatok:

Bevezetés után a Bardeen egy kattintással összegzi az adott LinkedIn-fiók leglényegesebb információit, és az OpenAI segítségével személyre szabott e-mailt/ üzenetet generál. Mivel ez korábban ez üzenetenként akár 15 perc+ is lehetett, így az 1-2 perces munkafolyamat jelentős időmegtakarítást hozott a cég életében.

A fejlesztő cégről:

A Jasper.ai leginkább marketingben támogatja ügyfeleit a mesterséges intelligencia segítségével. Számos integrálási lehetőséggel olyan területeken nyújt nagy segítséget, mint az e-mail marketing, SEO, blog – és szövegírás vagy marketingkampányok.

Ügyfél oldalról:

A commercetools egy globális kereskedelmi vállalat, piacvezető az összeállítható kereskedelemben. A müncheni székhelyű cég lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy rugalmasan testreszabják, személyre szabják a vásárlási élményeket a különböző piacokon azáltal, hogy a felhőben natív, független komponenseket egy egyedi rendszerben kombinálják, amely megfelel a személyre szabott üzleti igényeknek.

Probléma:

A Commercetools kiváló példája a gyors növekedéssel járó kihívásoknak.

A tartalom iránti folyamatosan növekvő kereslet miatt a marketingcsapat kereste a lehetőségeket arra, hogy bővítsék kapacitásukat a minőség feláldozása nélkül.

Eredmények, tapasztalatok:

A Jasper beépítése jelentős fordulópontot jelentett a termelékenység növelésében. Ez az időhatékonyság olyan környezetet teremtett, ahol a csapat hatékonyabban működhetett együtt, és stratégiailag fontosabb feladatokra koncentrálhattak.

Közlésük szerint az ismétlődő feladatok kiváltásával a következő mértékben emelkedtek teljesítmény mutatóik:

93%-kal csökken a kampányok elkészítésére fordított idő
67%-os időmegtakarítás a meglévő tartalom megújítása során
83%-kal gyorsabb piackutatás, amely gyorsabb döntéshozatalt tesz lehetővé
83%-kal gyorsabb termékleírás írás
88%-os időmegtakarítás a teljesítménymutatók nyomon követésében
98%-kal gyorsabb metaleírás írás