Mi az az ATS? I.

BEVEZETŐ

 2022. november 15. | Szabó Máté

Mit csinál a jelöltkövető rendszer? Ez egy toborzási platform, amely segít a toborzóknak menedzselni a toborzási folyamatukat, a beszerzéstől az új munkaerő felvételéig. Számos további funkciót tartalmaz, amelyek célja a toborzási folyamat hatékonyabbá tétele.

A jelentkezők nyomkövető rendszere nem egészen új a toborzás világában. A platform azonban az évek során több okból is népszerűvé vált.

A verseny folyamatos növekedése, az alkalmazottak változó igényei és a globális világjárvány olyan elmozdulást idézett elő, amelyben a toborzóknak nem volt más választásuk, mint az automatizált eszközökre hagyatkozni, hogy alapvetően csökkentsék a kézi feladatok elvégzésének idejét.

Bárki, aki a toborzási területen dolgozik, tudja, mekkora kihívást és kimerítő lehet a jelöltek beszerzése. A toborzók folyamatosan küzdenek, hogy biztosítsák a legjobb jelölteket, mielőtt a versenytársak gyorsan elkapnák őket. Ehhez meg kell találniuk a legjobb és leggyorsabb utakat, mert ha nem így tesznek, nem tudnak feljutni a létra tetejére.

Ez az a hely, ahol a jelentkezők nyomon követési rendszere lép működésbe azáltal, hogy megválaszolja az összes kihívást jelentő fájdalompontot, amellyel a toborzók szembesülnek.

Tehát mi is az tulajdonképpen?

A jelöltkövető rendszere leegyszerűsíti a toborzási folyamatot azáltal, hogy automatizált intelligencia segítségével szűri ki a legjobb, legképzettebb jelölteket. Mivel sok nyitott pozíció több száz vagy akár több ezer jelöltet vonzhat a szükséges képesítések nélkül, ez időt takarít meg a cégeknek és a toborzóknak , amelyeket egyébként a jelöltek manuális kiszűrésével töltenének.

Hogyan működik a jelöltkövető rendszer?

A pályázók egyszerű, gyors és felhasználóbarát jelentkezési folyamatokat keresnek. A legjobb jelentkezők nyomkövető rendszerei lehetővé teszik az álláskeresők számára, hogy bármilyen eszközről egyszerűen jelentkezzenek egy pozícióra, anélkül, hogy bejelentkezést kellene létrehozniuk. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok a jelentkezők nagyobb köréből profitálnak, amelyeket aztán készségek és tapasztalatok alapján automatikusan rangsorolhatnak.

A toborzási folyamat során a jelentkezők nyomkövető rendszerei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen küldjenek visszajelzéseket és megjegyzéseket egy jelöltről. E rendszerek némelyike ​​lehetővé teszi az együttműködést mobileszközről, megkönnyítve ezzel az elfoglalt toborzók és munkaerő-felvételi vezetők számára.

A legjobb ATS-szoftver a legújabb technológiát, például a természetes nyelvi feldolgozást és a mesterséges intelligenciát használja a jelölt önéletrajzok szűrésére és rendezésére. Ezek a rendszerek önéletrajzokat szkennelnek, kulcsszóegyezéseket keresnek, és más algoritmusokat használnak az adatok elemzéséhez.

Sok jelentkező-követő rendszer is integrálható az állástáblázatokkal, ésszerűsítve ezzel az álláshirdetéseket.

Előnyei

Az ATS használatának számos előnye van, és várhatóan olyan mutatók is javulnak, mint az idő, a költség és a jelölt minősége. Az interjúk ütemezése egyszerű az automatizált e-mailekkel, amelyek lehetővé teszik a jelöltek számára, hogy olyan időpontot válasszanak, amely a munkaerő-felvételi vezetők és saját maguk számára egyaránt megfelelő.

A jelentkezők nyomkövető rendszere azt is lehetővé teszi a toborzóknak és a munkaerő-felvételi vezetőknek, hogy egyetlen gombnyomással megtekintsék az összes szükséges információt és mérőszámot. A legjobb rendszerek közé tartoznak a robusztus, felhasználóbarát irányítópultok és a konfigurálható munkafolyamatok, beleértve a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat és az iparági benchmarkokat.

Az ATS használata a toborzásban

A toborzás lassan a toborzás új normájává vált, és egy új normával új stratégiák és eszközök jönnek, amelyeket a toborzóknak meg kell ismerniük. Ez a fajta toborzás a belátható jövőben is megmarad, mert a munkamódszerek, például a hibrid munkavégzés és az otthoni munkavégzés megváltozása világszerte számos iparágban megfigyelhető.

Manapság egyre nagyobb mértékben hagyatkoznak a technológiára és a különféle eszközökre, amelyek megkönnyítik a toborzó munkáját, és biztosítják, hogy a jelentkezők felvétele ne legyen többé időigényes.

A szilárd stratégiákhoz igazodó eszközöket alkalmazva a toborzó mindig egy lépéssel előbbre jár a toborzási játékban. Bár számos eszköz elérhető a térben, az egyik ilyen eszköz, amely kiemelkedik a jelentkezők nyomkövető rendszere.

A jelentkezők nyomkövető rendszere végtelen lehetőségeket kínál a jelöltek nyomon követésére, az önéletrajzok elemzésére, a tehetségek kiépítésére, és még az AI-alapú ajánlások és javaslatok megfontolására is. Napjaink e-toborzásánál elengedhetetlen.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Hogyan működik?

A chatbot rutin automatizált feladatokat hajt végre...

Mi az a chatbot?

A chatbotok használatának egyre szélesebb körben...

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...