Mi az az ATS? II.

BEVEZETŐ

 2022. november 15. | Szabó Máté

A Pályázókövető Rendszer, amelyet általában ATS-nek hívnak, egy olyan szoftvertípus, amelyet sok vállalat használ a felvételi folyamatának egyszerűsítésére. Ez egy automatizált rendszer, amely kiszűri az álláspályázatokat, beszkenneli az önéletrajzukat a megfelelő képesítésekért, és kiválasztja, hogy mely jelölteket érdemes interjúra venni.

Ezek a rendszerek gyorsan váltak a nagyvállalatok legelterjedtebb módjává a jelöltek online toborzásának. Bármikor, amikor egy online portálon jelentkezik állásra, az önéletrajzát az ATS elolvassa. Szerencsére a jelentkezők nyomkövető rendszerei automatizáltak, ami azt jelenti, hogy egy kis optimalizálással könnyen legyőzhetők.

Az ATS legyőzéséhez fontos, hogy használjunk:

  • célzott kulcsszavakat;
  • ATS-kompatibilis önéletrajzi sablont;
  • szabványos szakaszcímeket;
  • tökéletes helyesírást és nyelvtant.

Álláskeresőként már nem készíthet önéletrajzot kizárólag emberi szem számára. Bár az önéletrajza továbbra is nagyszerűen néz ki a toborzók és a munkaadók számára, először át kell mennie az ATS által végzett kezdeti átvilágításon.

A jelentkezők nyomkövető rendszerén való megfeleléshez a megfelelő formátumra, a megfelelő kulcsszavakra és a megfelelő stratégiára van szüksége önéletrajzához.

Milyen az ATS-kompatibilis önéletrajz?

Az ATS önéletrajz egy jelentkezőkövető rendszerhez optimalizált önéletrajz.

A sikeres önéletrajzokat csak jóval azután látják emberi szemek, hogy a legtöbb jelöltet elutasították. Hacsak az Ön jelentkezése nem azon kevesek egyike, amelyet a jelentkező-követő rendszer választott, önéletrajzát soha nem láthatja valódi személy. Győződjön meg arról, hogy önéletrajza a megfelelő kulcsszavakkal és formázással rendelkezik, ha azt szeretné, hogy a munkaerő-felvételi vezető kezébe kerüljön.

Az ATS úgy választja ki a legjobb pályázatokat, hogy elolvas minden önéletrajzot és kísérőlevelet, és összeveti a tartalmat a munkaköri leírással. Ez azt jelenti, hogy az ATS-kompatibilis önéletrajzát testre kell szabni a megfelelő kulcsszavakkal, és úgy kell formázni, hogy az ATS könnyen elolvashassa.

Egy összetett önéletrajz, amely táblázatokat, ikonokat és általános tartalmat tartalmaz közvetlenül a LinkedIn-profiljából, valószínűleg nem jut túl az ATS képernyőn. Amikor önéletrajzot ír, hogy legyőzze az ATS-t, rendelkeznie kell a megfelelő képesítésekkel, a megfelelő kulcsszavakkal és az önéletrajz megfelelő formázásával.

Mikor érdemes ATS önéletrajzot használni

Bár szinte biztosan találkozni fog jelentkezők nyomkövető rendszereivel az álláskeresés során, nem kell minden helyzetben ATS-barát önéletrajzot használnod.

Csak ATS önéletrajzra van szüksége, ha ATS-en keresztül jelentkezik. Ha például egy online portálon keresztül küldi be önéletrajzát, az önéletrajza szinte biztosan egy jelentkezőkövető rendszer felé halad. Ha online állástáblázaton keresztül nyújt be jelentkezést, feltétlenül használjon ATS-barát önéletrajzot.

Abban a helyzetben, amikor az önéletrajzát nem elemzi az ATS, nincs szüksége szigorúan ATS-kompatibilis önéletrajzra. Ha önéletrajzát közvetlenül egy munkaerő-felvételi vezetőnek küldi el például e-mailben, vagy az önéletrajz egy példányát viszi magával az interjúra, megengedheti magának, hogy bonyolultabb önéletrajzi sablont használjon . Valójában, ha tudja, hogy az önéletrajzát csak emberi szem fogja látni (nem pedig gép), akkor a vizuális elemek, például a táblázat, logó vagy a képességek erősségi értékelése egy nagyszerű módja annak, hogy kitűnjön.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Hogyan működik?

A chatbot rutin automatizált feladatokat hajt végre...

Mi az a chatbot?

A chatbotok használatának egyre szélesebb körben...

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...