Mi a hatásos üdvözlő üzenetet titka?

BEVEZETŐ

 2022. november 15. | Szabó Máté

Az első benyomás általában a legfontosabb, ez alapvető. Bármely fizikai üzlet biztosítja, hogy az ügyfélszolgálati munkatárs meleg fogadtatással üdvözölje a betérőket – a chatbotok ugyanezt a feladatot látják el az üdvözlő üzenetekkel.

Egy egyszerű, testreszabott és empatikus üdvözlő üzenet nagy hatással lehet arra, hogy az ügyfelek hogyan látják a chatbot-élményt, és emberibbé és megközelíthetőbbé teheti vállalkozást. 

Ennek az üdvözlő üzenetnek az a fő célja, hogy biztosítsa az ügyfeleket arról, hogy van valaki, aki segít nekik, és a nap 24 órájában, a hét minden napján megválaszolják kérdéseiket, miközben a webhelyet böngészik.

Mi az a Chatbot üdvözlő üzenete?

Az üdvözlő üzenet az első kapcsolatfelvételi pont a vállalkozásodtól a chatbot-modul új vagy visszatérő ügyfele felé. A beszélgetés teljes folyamatát ez az egyszerű üzenet indítja el. 

Az ügyfelek üdvözlése mellett más célokat is szolgálhat, mint például potenciális ügyfelek generálása, az ügyfelek értékesítési tölcséren való továbbjutása, jobb ügyfélszolgálat biztosítása és új ügyfelek bevonása. 

Az üdvözlő vagy üdvözlő üzenet olyan, mint a webhely kezdőlapja vagy egy nagy értékű üzleti oldal – megfelelő használat esetén a magas megnyitási arány döntő tényező lehet aközött, hogy a látogató tovább kíván-e böngészni a weboldalon.

A Chatbot üdvözlő üzeneteinek bevált gyakorlatai

1. Ismerjük meg a célközönséget

Csak akkor tudunk helyes dolgokat mondani, ha tudjuk, hogy ki áll a másik oldalon, és tudjuk, mit akarnak elérni a tetteikkel. 

Az üdvözlő üzenetet a megfelelő és gondosan megszerkesztett felhasználói személyiségek alapján kell elkészíteni. A megadott információknak és a használt nyelvnek meg kell szólítania és cselekvésre kell ösztönöznie azt, aki a chat másik felén tartózkodik. 

2. Tegyük személyesebbé az üzeneteket

A személyre szabás és a támogatás minősége gyakran kulcsfontosságúak az új felhasználók megszerzésében és a meglévők megtartásában. 

Az üdvözlő üzenetet személyre szabhatjuk attól függően, hogy az ügyfél melyik oldalon tartózkodik, például egy termék céloldalán vagy egy általános oldalon, például egy ároldalon. 

3. Az üzenet legyen egyszerű és érthető

Bár meg kell próbálni a legfontosabb üzenetet belefoglalni az üdvözlőszövegbe, ügyelnünk kell arra, hogy az egyszerű legyen, és ne zavarja meg az ügyfelet. Az emberek azért fordulnak a chatbotokhoz, mert gyors, hibamentes válaszokat szeretnének. 

Tehát a rövid, de hatásos, szakzsargontól mentes és rövid olvasási idővel rendelkező mondatok használatával a potenciális potenciális ügyfeleket fizető ügyfelekké alakíthatja. 

4. Hangsúlyozza az egyértelmű cselekvésre ösztönzést

Az üdvözlő üzenetnek be kell mutatnia a chatbot funkcióját. Segít-e az ügyfeleknek megtalálni a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat? Megkönnyíti a bemutató lefoglalását? Segíthet az ügyfeleknek a vásárlási élményben? 

Bármi is legyen, mindenki számára előnyös, ha már az elején tisztában van vele, különösen akkor, ha az ügyfelek számára a chatbot-megoldásból származó érték a gyors megoldás. 

5. Nevezzük el a chatbotot

Amikor egy chatbothoz fordulnak, az ügyfelek tudják, hogy nem fognak kapcsolatba kerülni emberrel. A humanizált név használatával azonban a chatbot sokkal rokonabb lehet, és könnyebben lehet vele beszélgetni. 

Egy emlékezetes név, amely hozzáadja a márkaüzeneteket, pozitív hatással lehet a felhasználói élményre. 

6. Tartsuk fent az elkötelezettséget

Fontos, hogy megragadja a felhasználó figyelmét azáltal, hogy fenntartja a beszélgetés folyamát egy bot üdvözlő üzenettel. Ezt úgy teheti meg, ha létfontosságú CTA-gombokat vagy gyors válaszgombokat használ, amelyek kielégítik ügyfelei GYIK-jeit vagy sürgős szükségleteit és kéréseit. 

Ez segít egy konkrét és hatékony beszélgetési forgatókönyv felépítésében a kezdetektől fogva. 

7. Adjunk hozzá egyedi személyiséget

Ha chatbotot használ az ügyfélszolgálathoz, akkor bemutathatja személyiségét ügyfeleinek, és javíthatja az ügyfélélményt. Ezt hasznosíthatja üdvözlő üzenetében hangulatjelek vagy megfelelő és releváns humor használatával. 

Ezek üdvözlő vizuális szünetet adnak a beszélgetésnek, és barátságos és üdvözlő hangot adnak a kommunikációnak.

8. Fogalmazzuk meg az elvárásokat

Világosan kommunikálnia kell a felhasználókkal, hogy nem egy valós személlyel beszélnek, hanem egy bottal. Az üdvözlő üzenetet követő kommunikációnak az egyéb alapvető információkon kívül egyértelműen közvetítenie kell az ügyfelek felé a chatbot képességeit, funkcióit és korlátait. Ez segít csökkenteni az esetleges csalódások esélyét. 

Nagyszerű első benyomás a Chatbot üdvözlő üzenetével

Az üdvözlő üzenetek fontos szerepet játszanak az ügyfelek sikeres bevonása során, és annak meghatározásában, hogy meddig jutnak el a toborzási lépcsőn. A legjobb üdvözlő üzenet nemcsak a legjobb első benyomást kelti, hanem segít a beszélgetés menetének meghatározásában is.

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK:

Hogyan működik?

A chatbot rutin automatizált feladatokat hajt végre...

Mi az a chatbot?

A chatbotok használatának egyre szélesebb körben...

Chatbot típusok

A legkezdetlegesebb chatbot típus a menüvezérelt...